Veelgestelde vragen FAQ

Wat zijn de openingstijden?

De receptie van BLOX Xtra Opslag is telefonisch bereikbaar van: maandag t/m vrijdag van 9.00-16.00 uur.
Wij werken uitsluitend op afspraak.

De Selfstorage is gedurende het hele jaar, 7 dagen per week toegankelijk van 6:00 tot 23:00 uur.
24 uurs toegang op aanvraag.

Is Blox Xtra Opslag veilig?

Het gehele pand is voorzien van een geavanceerd 24-uurs camerabewakingssysteem. Zo kan alle activiteit in en rond ons pand door onze medewerkers precies gemonitord worden. Het beveiligingssysteem is aangesloten op de meldkamer van een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf. Tevens houdt Securion een oogje in het zeil. Je ontvangt een toegangspas of eigen unieke pincode en je kunt je personeel individuele toegangscodes toekennen. Zo blijft voor jou altijd duidelijk wie, wanneer jouw unit heeft betreden en toegang tot het pand heeft gehad.

Wat heb ik nodig om een opslagruimte te huren?

Om een huurovereenkomst af te sluiten heb je een kopie van een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID kaart) nodig en een geldige bankpas. Zakelijke huurders dienen ook een geldig uittreksel van de Kamer van Koophandel en het BTW nummer te overleggen.

Komen er nog extra kosten bij?

Bij de huurprijs zit inbegrepen

 • Opslagruimte in een schone, droge en verwarmde omgeving
 • Persoonlijke toegangscode
 • Beveiliging
 • Gratis koffie en thee
 • Uitleen aanhangwagen met huif
 • Gebruik transport hulpmiddelen in Selfstorage
 • Persoonlijke service die verder reikt dan kantoortijden

Bijkomende kosten

 • Administratiekosten: € 15
 • Borg:
  2 maanden huur met een minimum van € 100. De borg wordt binnen één week na uitboeking retour gestort op de bij ons bekende bankrekening.
 • Cilinderslot:
  Wanneer u een opslagruimte huurt bij ons, dient u een cilinderslot aan te schaffen (bruikleen ook mogelijk indien voorradig) om uw ruimte mee af te sluiten. Deze hoogwaardige cilindersloten zijn speciaal gemaakt voor onze opslagruimtes. Mocht u in het verleden eerder bij ons gehuurd hebben, kunt u uiteraard het cilinderslot hergebruiken. Met dit slot bent u de enige die toegang heeft tot de door u gehuurde opslagruimte. Uit privacy- en veiligheidsoverwegingen hebben wij geen sleutel/toegang tot de door u gehuurde ruimte.

Eigenschappen:
Anti-inbraak beslag van zeer robuust materiaal.

Prijzen:
Nieuw      € 15,00
Bruikleen €   5,00 (alléén mogelijk indien voorradig)

Toegangstag (optioneel):
Wanneer u het handiger vindt om een toegangstag te gebruiken i.p.v. een gratis code die aan u verstrekt wordt en dient te onthouden, heeft u de mogelijkheid een zogenoemde toegangstag (druppel) bij ons aan te schaffen. U houdt deze voor het venster waarna de deur automatisch voor u wordt geopend. Handig wanneer u regelmatig bij uw opslag moet zijn.

Prijs:
tag     €   8,25

Bieden jullie kortingen aan?

Jazeker!
Betaal vooruit en ontvang extra korting!
Weet u zeker dat u voor langere tijd wil gaan huren? Betaal dan vooruit en ontvang extra korting over het totaalbedrag. De korting(en) bij vooruitbetaling zijn:

1 jaar : 5 % korting
2 jaren : 7,5 % korting
3 jaren : 10 % korting
4 jaren : 12,5 % korting
5 jaren : 15 % korting
6 jaren : 17,5 % korting
7 jaren : 20 % korting

Let op! BLOX Xtra Opslag biedt geen restitutie over vooruitbetaalde huurperiodes.
Heb je vragen? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag.

Hoe lang moet ik huren?

De minimale huurperiode bedraagt een volle kalendermaand, wij hanteren geen maximale huurperiode.
Opzegging dient vóór de 15e van de maand te geschieden, om dezelfde maand uit te kunnen boeken.

Zijn de opslagruimtes droog?

Alle ruimtes zijn verwarmd, vocht- en vorstvrij. Het hele pand is goed geïsoleerd, geventileerd en heeft een vrij constante temperatuur.

Hoeveel ruimte heb ik nodig?

Door middel van onze voorbeelden op de website kun je een inschatting maken hoeveel ruimte je nodig hebt. Wij raden je echter aan eerst de ruimte zelf vrijblijvend te bekijken. Natuurlijk helpen wij graag met het inschatten van de benodigde ruimte.

Kan ik tussentijds van grootte veranderen?

Ja, tussentijds overstappen naar een grotere of kleinere ruimte is kosteloos.

Werken jullie met een wachtlijst en kan ik ook reserveren?

Het kan voorkomen dat een opslagunit van een bepaald formaat vol zit. In dat geval kunnen wij u op de wachtlijst plaatsen. Zodra de unit dan beschikbaar komt, wordt u door ons hiervan in kennis gesteld.

Wanneer u het contract niet meteen laat ingaan (de datum is nog niet zeker, twijfel tussen 2 formaten etc.) heeft u de keuze om een unit te reserveren vanaf één maand voor de gewenste ingangsdatum.
De aanbetaling bedraagt dan 20% en wordt in mindering gebracht op de eerste nota van de definitieve huurovereenkomst. Gaat de reservering niet door, dan krijgt u de aanbetaling retour met uitzondering van € 25,00 aan administratie- en annuleringskosten.

 

Zijn mijn opgeslagen goederen verzekerd?

Het extra verzekeren van je goederen is bij ons niet nodig. Wij raden je dan ook aan om contact op te nemen met je eigen verzekeringsmaatschappij. Zij zullen je polis dan splitsen waarbij BLOX Xtra Opslag als risicoadres vermeld zal worden. Hier zijn, zover bij ons bekend, geen extra kosten aan verbonden.

Hoe groot zijn de te huren opslagruimtes?

Er zijn opslagruimtes in diverse maten beschikbaar, variërend van 1 m³ tot 60 m³. Het is raadzaam eerst te berekenen hoeveel ruimte je nodig hebt, waarna wij je een ruimte op maat aan kunnen bieden.

Hoe en waar kan ik laden en lossen?

Je rijdt met je auto, bestelbus of verhuiswagen door de toegangsdeur het laad- en losgedeelte in. Hier sta je droog, de overheaddeur zal automatisch sluiten waardoor je veilig en ruim kunt laden en lossen.

Hoe vervoer ik mijn goederen van en naar mijn opslagruimte?

BLOX Xtra Opslag biedt je gratis een aanhanger met huif aan, die je kunt gebruiken voor het vervoer van en naar jouw opslagruimte.
Bij twee lokale autoverhuurbedrijven kun je korting krijgen als klant van BLOX op het huren van een verhuurbus of vrachtwagen.

Kunnen jullie de goederen voor mij aannemen?

Voor bedrijven en instellingen hebben wij een ontvangstservice van pakketten. Op die manier hoef je niet altijd aanwezig te zijn en kun je de goederen ophalen, wanneer het je uitkomt (binnen 3 dagen). Iedere zending kan worden gericht aan het opslagadres van BLOX Xtra Opslag. Voor verdere informatie neemt u het beste even contact met ons op.

Mag ik de hulp- en transportmiddelen meenemen naar huis?

Nee. Dat is absoluut niet toegestaan.
De hulp- en transportmiddelen zijn bedoeld ter ondersteuning in onze Selfstorage.
Het zorgt ervoor dat u eenvoudig uw spullen van uw auto naar de unit kunt brengen en weer terug.
Het is daarom niet toegestaan deze uit de Selfstorage weg te halen, bij constatering ervan worden hiervoor kosten in rekening gebracht.

Moet ik over opslag nog BTW betalen?

Over externe opslag hoeven particulieren geen BTW te betalen, omdat particulieren hiervoor zijn vrijgesteld. Zakelijke huurders dienen echter wel BTW te betalen over hun externe opslag.

Hoe gaan de betalingen?

Je huurt bij ons per maand. Na de eerste betaling bij inschrijving (contant of pin) zullen wij de volgende betalingen via automatisch incasso verwerken. De factuur ontvang je rond de 17e van elke maand, de automatische afschrijving vindt daarna plaats aan het begin van elke nieuwe huurmaand.

Andere producten of diensten, bijvoorbeeld verpakkingsmaterialen, kun je contant betalen of pinnen.

Hoe moet ik opzeggen?

Je kunt maandelijks opzeggen en doet dit eenvoudig door ons hiervan schriftelijk of persoonlijk op de hoogte te stellen. Mailen of telefonisch mag ook, de opzegging is pas definitief wanneer je van ons een bevestiging hebt ontvangen.

Let op!
Om aan het einde van de maand uit te kunnen boeken, dien je vóór de 15e van die maand te hebben opgezegd.

Mijn vraag staat er niet bij. Wat nu?

Neem contact op met ons BLOX Team. Zij zullen je zeker verder helpen met jouw vraag. Bellen kan naar 074 – 246 93 50. Natuurlijk kun je ook mailen naar info@bloxopslag.nl